Dowiedz się więcej O naszym menu
TAPASY
-
Grillowane warzywa z pieczonym serem kozim, grzanka
-
Kalmary w tempurze, sos mayo-chipotle, grzanka
-
Palona kaszanka od gawora z papryczką piquillo i cebulką, grzanka
-
Grillowane krewetki w sosie czosnkowym, grzanka
-
Krewetki pieczone w sosie winno-maślanym z chilli, grzanka
-
Pędy dzikiego brokuła z chorizo, grzanka
Zupy i sałatki
-
Rosół z pieczonych mięs z makaronem
-
Rosół z pieczonych mięs z kołdunami wołowymi
-
Żurek na domowym zakwasie
z puree ziemniaczanym, białą kiełbasą, wędzonym boczkiem i jajkiem z wolnego wybiegu -
Barszcz czerwony na domowym zakwasie, jajko z wolnego wybiegu, puree ziemniaczane, skwarki, koperek
-
Barszcz czerwony na domowym zakwasie z kołdunami wołowymi i koperkiem
-
Sałatka cezar z kurczakiem
sałata rzymska, sos cezar, pomidorki cherry, wędzony boczek, grana padano -
Sałatka cezar z krewetkami
Ryby i owoce morza
-
Czarne tagliatelle z krewetkami
suszone pomidory, mleko kokosowe, groszek cukrowy, chilli, pietruszka, trawa cytrynowa -
Stek z łososia
Stek z łososia zapiekany z masłem musztardowym, risotto dyniowe z gorgonzolą, kolorowa marchewka, pestki dyni, grillowana cytryna -
Bacalhau a Portuguesa com Chorizo
polędwica z dorsza, chrupiąca posypka, chorizo, pomidorki, papryka piquillo, oliwki kalamata, ziemniaki, szpinak
Dania główne
-
Penne z kurczakiem w sosie serowym z kurczakiem
szpinak i pomidorki cherry -
Wegański łosoś tofu
Zwycięzca krakowskiego RestaurantWeek w kategorii danie główne
tofu marynowane w glonach nori i sezamie, boczniak w tempurze,
sos Au poivre, puree z batata, jarmuż -
Gnocchi z batatów z grillowanymi warzywami
kozi ser, sos winno-maślany, parmezan, natka pietruszki -
Kotlet schabowy w panko
kotlet schabowy marynowany w mleku i cebuli, panko, kapusta zasmażana ze skwarkami z wędzoną papryką, ziemniaki z patelni, koperek, jajko na życzenie -
Devolay z masłem i czosnkiem niedźwiedzim
szpinak z orzechami i serem feta, kluski śląskie, sos kurkowy -
Smash burger
wołowina 2x 100g, ser mimolet, boczek, smażone pieczarki, pomidory, sałata, sos majo-chipotle, nasza bułka na maślance z czarnuszką, frytki scoops -
Żeberka w sosie BBQ śliwka węgierka
krążki cebulowe w tempurze, colesław z sosem cezar, ćwiartki pieczonego batata -
Stek z polędwicy wołowej sous-vide
masło cafe de paris, sos demi-glace, krążki cebulowe w tempurze, dziki brokuł, frytki scoops -
Pierogi kresowe
-
Pierogi z mięsem